BARNEHAGENS ÅRSHJUL

Her kan du lese mer om hvilke aktivieter vi har gjennom året.

August

Tilvenning, bli kjent

Bærturer, skogsturer, høsting av grønnsaker og jordbær.

Oktober/

November

Brannøvelse. Vi har brannvern som tema, ut fra barnas alder og modenhet. Vi gjennomfører en eller to brannøvelser. Dette skjer i oktober.

Vi undrer oss over stjernehimmelen og nordlyset, og at sola forsvinner.

Mørketidsfest i november. Vi markerer mørketida med en sammenkomst for foreldre, søsken og barnehagebarna på slutten av barnehagedagen. Vi serverer lett middag ute.

Desember

Luciafeiring 13. desember. Skolegruppa baker lussekatter til alle. De kler seg i hvitt og synger for resten av barnehagen.

Nissemarsj. Barna går en liten nissemarsj i nærområdet. Treffer vi på Nisseguri?

Vi har også nissefest, da får vi besøk av Petrus, en ekte fjøsnisse ved lunsjtider. Vi spiser risengrynsgrøt lamme Petrus. (Er vi riktig heldige får vi besøke Petrus på gården)

Barn og personalet har juleavslutning med julebord den siste uka før juleferien. Vi pynter oss selv og avdelingene, og spiser god mat til lunsj. Høytidsstemning og kos.

Juleversksted. Vi tilbyr barna ulike formingsaktiviteter der de kan lage julepynt og annet.

Vi baker, synger julesanger, leser   julebøker, har adventstund og koser oss.

Januar/

Februar

Vi feirer soldagen rundt 21. januar, med "solboller", solfortelling og solsanger.

Filmfestival på Berg, uke 3, da ser vi film ute i gapahuken.

I februar feirer vi karneval. Da ordner foreldrene med kostyme til barna. Barna kan gjerne komme ferdig utkledt i barnehagen. Noen barn vil ikke kle seg ut, og det er greit.

Mars/

Vinter OL på Berg. Vi arrangerer OL med ulike vinteraktiviteter ei uke i mars.

Påskemiddag Foreldre og søsken kommer i barnehagen å spiser middag sammen med barna sine. De foreldrene som ønsker å bidra gjør det.

Vi sår frø.

Mai/

Juni

17. mai. Barnehagen er stengt, men de som ønsker det møtes i skolegården på Reinen skole og går i tog. Vi går "øvetog" her i barnehagen før den store dagen.

Gårdsbesøk i mindre grupper.

I mai/juni drar Kroneklubben på overnattingstur.

Kroneklubben har også ei avslutning sammen med foreldrene i barnehagen.

Sommerfest ute i barnehagen for barna med lek og morro.

Juli/

August

I flere av ukene i sommermånedene slås avdelingene sammen pga. få barn og voksne. Dere får nærmere informasjon om dette før ferien. Fra 2018 vil barnehagen være stengt uke 28 og 29, for å få en bedre tilbud for barna de ukene vi har åpen. (Erfaringsmessig har det vært svært få barn i barnehagne disse to ukene.)